AMSTERDAM - De lokale takken van Trots op Nederland willen vooralsnog gewoon doorgaan. Vrijdag kondigde partijoprichtster Rita Verdonk aan de politiek te verlaten.

De gemeenteraadsfracties in Brabant en Zuid-Holland hebben zaterdag de intentie uitgesproken om door te gaan.

Volgens de Tilburgse Trots-fractievoorzitter Joost van Puijenbroek zijn de Trots-fracties in Noord-Brabant de luis in de pels van de politiek. "We zitten overal in de oppositie, maar we hebben toch wel al het een en ander mogelijk gemaakt. Zo is het in Tilburg door ons nu mogelijk om op zondag te trouwen."

Na een bijeenkomst van de Brabantse Trots-fracties laten ook de raadsleden in Zuid-Holland weten door te gaan. Volgens Ton Lammertink van de fractie in Zoetermeer is het opstappen van Verdonk geen reden te stoppen.

Ledenvergadering

Het laatste woord over het voortbestaan van Trots op Nederland is overigens aan de leden. Op 19 november vindt een algemene ledenvergadering plaats, waarin wordt gesproken over de toekomst na Verdonk.

In totaal heeft Trots op Nederland in 39 gemeenten zestig raadsleden. In Alkmaar en in Den Helder heeft de partij een plek in het gemeentebestuur bemachtigd.