AMSTERDAM - Een meerderheid in de Tweede Kamer van VVD, CDA en PvdA blijkt voor een centrale melding van vermissingen.

Dat meldt het Radio 1 programma AVRO Vrijdagmiddag Live na een rondvraag in de Tweede Kamer. AMBER Alert Nederland pleitte eerder deze week voor het verplicht melden van vermissingen bij een centraal punt.

Zo kan optimaal gebruik worden gemaakt van de kennis die centraal aanwezig is op het gebied van vermissingen.

Ook kan volgens de organisatie op deze manier sneller gebruik worden gemaakt van centrale middelen binnen de politie, zoals het AMBER Alert, speurhonden en helikopters.

Aangenaam verrast

''Ik ben aangenaam verrast dat een Kamermeerderheid, met AMBER Alert Nederland, wil dat de minister snel een centrale melding van vermissingen invoert"", aldus Frank Hoen, oprichter AMBER Alert Nederland.

''De meldingsplicht van urgente vermissingen is op korte termijn te realiseren. De overgang naar de nationale politie is daarnaast een uitgelezen moment om te zorgen dat een centraal expertisecentrum juist is ingebed in de nieuwe organisatiestructuur, maar ook dat er een geautomatiseerd centraal registratiesysteem voor vermissingen komt.''

Amber Alert Nederland wil dat minister minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) nu haast maakt met de invoering van een centraal meldpunt.