LELYSTAD - De commissarissen van de Koningin van Flevoland, Utrecht en Noord-Holland zijn voorlopig niet van plan mee te werken aan de plannen voor een Randstadprovincie van minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken).

Dat zei de Flevolandse commissaris van de Koningin, Leen Verbeek, vrijdag.

Volgens Verbeek bestaat de notitie waarin de plannen uiteen worden gezet voor de Tweede Kamer uit ''knip- en plakwerk'' uit oude stukken.

Verbeek wil dat er eerst beter onderzoek wordt verricht en er een consistent plan op tafel komt. De huidige notitie noemt hij ''waardeloos''.

Donner

Minister Piet Hein Donner verzocht de commissarissen om de mogelijkheden van een fusie te onderzoeken, maar Verbeek voelt daar weinig voor.

Het idee komt uit Den Haag, dus het is aan het kabinet om gedegen onderzoek te verrichten naar een mogelijke samenwerking en met een overtuigend verhaal te komen, zo redeneert hij.

De drie commissarissen zullen hun denkwijze in een brief aan het kabinet en de Tweede Kamer verder toelichten. Een woordvoerder van de minister zei vrijdag dat Donner de brief afwacht en er dan pas op zal reageren.