DEN HAAG - Minister Schultz (Infrastructuur) zegt dat nieuwe problemen op het spoor deze winter niet zijn uit te sluiten, ondanks de maatregelen die zijn genomen na eerdere probleemwinters.

"IJs en weder dienende (als het weer meewerkt, red.) is niet voor niets een Nederlandse uitspraak", stelt ze na afloop van de ministerraad vrijdag tegen NU.nl. "De natuur is sterker dan wij, dus je kan niet zeggen dat er nooit iets kan gebeuren."

Eerder deze week liet haar partijgenoot in de Kamer Charlie Aptroot (VVD) weten er geen vertrouwen in te hebben dat we komende winter verstoken blijven van grote problemen op het spoor.

Verbeterpunten

Schultz denkt echter dat het wel beter zal gaan, dankzij een door haar begin dit jaar gepresenteerde reeks verbeterpunten die niet alleen moeten zorgen voor minder opstoppingen, maar ook voor een betere communicatie richting de reizigers.

Aptroot stelde dat problemen zullen blijven optreden, zolang de top van vervoerder NS en spoorbeheerder Prorail blijft zitten. Schultz: "Het interessante is dat sinds vorig jaar de top van Prorail gewisseld is, inclusief twee leden van de Raad van Commissarissen."