AMSTERDAM - Premier Mark Rutte had moeten stoppen met praten toen PVV-leider Geert Wilders hem donderdag in de Algemene Beschouwingen toesprak met "Doe eens normaal, man!"

Dat zegt Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA) zaterdag in een interview in de Volkskrant. In plaats daarvan antwoordde Rutte met: "Doe zelf eens even lekker normaal!"

"Het was beter geweest als de minister-president meteen was gestopt met praten en het aan mij had overgelaten. Nu begon hij terug te schreeuwen. Dat is niet goed", zegt Verbeet.

Volgens haar was met de veelbesproken woordenwisseling het ambt van premier in het geding. "Beiden hadden zich dat moeten realiseren. Het is in ons aller belang dat het ambt van minister-president met respect bejegend wordt. Want dat kan hard nodig zijn als de situatie moeilijk zou worden."

Ondanks dat Verbeet zelf ook tijdens de Algemene Beschouwingen botste met Wilders, vindt ze niet dat haar gezag wordt aangetast. "Ook na de aanvaring met Rutte was Wilders meteen stil toen ik er iets van zei. Hij bond in. Als maar gebeurt wat ik zeg, daar gaat het om."