DEN HAAG - PVV-Tweede Kamerlid Marcial Hernandez is zwaar teleurgesteld in de brief van minister Hans Hillen van Defensie waarin hij de sluiting van kazernes en andere panden aankondigt.

Na vijf maanden wachten had Hernandez een fatsoenlijk, uitgebalanceerd stuk verwacht.

Maar dat viel tegen. ''Het is een slappe brief'', stelde Hernandez donderdag nadat hij de brief van woensdag een paar keer had gelezen.

De PVV heeft de minister tot nu toe op hoofdlijnen gesteund bij de bezuinigingen van 1 miljard euro. Maar met de nieuwe voorstellen gaat de gedoogpartner van het minderheidskabinet van VVD en CDA niet zomaar mee, waarschuwt het Kamerlid.

Hij wil eerst meer details en een duidelijke financiële onderbouwing van de plannen. Ook steunt de PVV het idee van het CDA om een hoorzitting met betrokkenen en deskundigen te houden om zo meer informatie boven water te krijgen. De PvdA is daar ook voorstander van.

Besparen

Hillen wil de komende jaren enkele kazernes sluiten en andere panden en terreinen afstoten om uiteindelijk structureel 50 miljoen euro te kunnen besparen.

Hernandez zegt dat hij veel voorstellen, zoals de verhuizing van de Koninklijke Militaire School in Weert naar Ermelo, nog niet kan beoordelen omdat het financiële plaatje ervan ontbreekt. Ook is de lijst van de minister volgens hem niet uitputtend. Zo wordt de toekomst van sommige locaties, zoals de marinierskazerne in Doorn, nog onderzocht.

Zeeland

Defensie is in gesprek met de provincie Zeeland om onderdelen van het Korps Mariniers daar onder te brengen in een nieuwe kazerne. Het college van burgemeester en wethouders van Doorn liet donderdag weten de Van Braam Houckgeestkazerne te willen behouden, vooral vanwege de werkgelegenheid.