AMERSFOORT - Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) doet aangifte van laster tegen oud-burgemeester Wilma Verver van Schiedam. Dat maakte BING donderdag bekend.

Het bureau deed op verzoek van de Schiedamse gemeenteraad onderzoek naar het functioneren van Verver als burgemeester en bracht vorige week vrijdag een vernietigend rapport uit.

Verver verkondigt volgens BING voortdurend ''onwaarheden'' over het onderzoek en bezoedelt de integriteit van de onderzoekers.

BING-onderzoekers stelden onder meer vast dat Verver zich als burgemeester schuldig maakte aan belangenverstrengeling en machtsmisbruik. Zij creëerde ook een angstcultuur op het stadhuis.

Prullenbak

Verver verwees het rapport naar de prullenbak. De onderzoekers waren volgens haar vooringenomen. Zij verwijt BING onder meer geen wederhoor te hebben toegepast.

''Mevrouw Verver verkondigt in de media continu onwaarheden. Aanvankelijk meenden wij dat het uit emotie was, maar zij blijft doorgaan en wij hebben aanwijzingen dat zij voorlopig niet stopt'', aldus directeur Peter Werkman van BING in een verklaring.