HILVERSUM - Ministers van het CDA hebben zich er in het kabinet hard voor gemaakt om in de begrotingsplannen voor volgend jaar de laagste inkomens zoveel mogelijk te ontzien.

Dat stelde CDA-partijvoorzitter Ruth Peetoom zaterdag in het Radio 1-programma Tros Kamerbreed.

'Bloeden'

Volgens Peetoom zorgt het huidige kabinet van VVD en CDA er meer dan het vorige voor dat de inkomens in Nederland meer gelijk worden getrokken. "Iedereen moet bloeden'', erkende Peetoom wel.

Het kabinet bereikte vrijdag een akkoord over de begroting voor 2012. Daarin wordt geprobeerd het koopkrachtverlies te beperken tot 2 procent.

Website

Peetoom zegt  in TROS Kamerbreed ook dat ze blij is et het initiatief van een aantal kritische partijleden om een website te beginnen die oproept tot meer discussie over de toekomst van de partij.

Volgens de partijvoorzitter past de website bij de nieuwe manier van debat binnen het CDA, waaraan de partij volgens haar grote behoefte had na de forse verkiezingsnederlaag van vorig jaar.

Een groep van 20 kritische CDA'ers begon onlangs de nieuwe site die ,,bouwstenen'' moet aandragen voor de toekomst van het CDA.