AMSTERDAM - VVD-kamerlid Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink verlaat na acht jaar de Tweede Kamer om de nieuwe voorzitter/directeur te worden van FME-CWM, de grootste industriële werkgevers- en ondernemersorganisatie in Nederland.

Daarvoor heeft Hamming, momenteel verantwoordelijk voor de portefeuille Pensioenen, alleen nog de goedkeuring van de algemene ledenvergadering nodig.

Zij zit sinds 2003 in de Kamer en is verantwoordelijk geweest voor de portefeuilles Belastingen, Onderwijs, Financiën en Economische Zaken.

Hamming wordt binnen de fractie opgevolgd door Ybeltje Berckmoes-Duindam. Zij zal medio november worden geïnstalleerd, wanneer Dezentjé de Kamer verlaat.

Jan Kamminga

De VVD-politica volgt bij FME Jan Kamminga op, die 7 jaar voorzitter is geweest van de Vereniging die een grote rol op het sociaal-economisch en ook economisch-technisch gebied in Nederland heeft.

Fractievoorzitter Stef Blok reageert: “Ik betreur het vertrek van Ineke als gewaardeerd Kamerlid van de VVD maar kan mij voorstellen dat zij deze eervolle functie graag aanvaardt. Ik wens haar daar dan ook veel succes mee!”