DEN HAAG – De salarissen van medewerkers van Europese instellingen als de Europese Commissie en het Europees Parlement moeten worden gehalveerd.

Dat stelt SP-Europarlementariër Dennis de Jong tegenover NU.nl.

Volgens hem is het absurd dat EU-ambtenaren gemiddeld tweemaal meer verdienen dan collega's bij de nationale lidstaten. “Er zijn ambtenaren die meer verdienen dan Bondskanselier Angela Merkel.”

Bovendien zouden de hoge salarissen voor ongewenste prikkels zorgen, omdat beleidsambtenaren en parlementariërs in de Brusselse lobbycultuur gevoeliger worden voor de aantrekkingskracht van het beloningsniveau van grote bedrijven.

De Jong vindt het voorstel van de Europese Commissie om een miljard te bezuinigen niet ver genoeg gaan, bovendien 'zijn de mensen aan de onderkant de dupe'.

Het gaat om 55.000 ambtenaren. Op de hele EU-begroting vormen zij maar een klein onderdeel.

“Vergis je niet. Het gaat om een uitgavenpost van zestig miljard in zeven jaar. Dat is zes procent van de hele EU-begroting. Bovendien profiteren de ambtenaren van allerlei toelages en betalen ze ook nog eens maximaal 45 procent belasting.”

“Maar het gaat mij er vooral om dat er fundamenteel gekeken wordt naar de salarissen. Twintig, dertig jaar geleden had werken voor de Europese Commissie iets exotisch. Je ging naar een Franstalig land met de slangenkuil van een Frans ambtenarenapparaat met veel culturele verschillen. Dat is ontzettend veranderd.”

Wat precies?

“In Nederland doen ambtenaren bijna altijd mee aan internationale overleggen. Die moeten al hun talen spreken, omdat veel wetgeving Europees is. Kortom, ambtenaren doen hier hetzelfde werk als de ambtenaren in Brussel. Dat moet je ook in de beloning zien.”

"Overigens vind ik dat de nieuwe norm niet moet gelden voor mensen die nu al in Brussel werken."

Moet het gemiddelde genomen worden van de geldende ambtenarensalarissen bij de lidstaten?

“Ja, je kan best iets doen met verhuisvergoedingen of een wortelingspremie, maar dat is het dan wel. De commissie verwijst steeds naar het salarisniveau bij internationale instellingen als de Verenigde Naties, terwijl ze op andere gelegenheden zichzelf zien als een soort regering, zoals in een lidstaat.”

“Je kunt niet van twee walletjes eten. Of je bent een exotische internationale instelling of je doet dingen die nationale lidstaten ook gewoon doen. Wees dan ook zo'n instelling.”

U kiest voor het tweede.

“Het basissalaris moet vergelijkbaar zijn. Een bijkomende reden daarvoor is dat het hoge salaris voor ongewenste prikkels zorgt. De ambtenaren raken ingesteld op een hoog salaris. Als je daar aan went ga je niet meer terug om de helft minder te gaan verdienen.”

“Je put je levensvreugd uit de macht die je hebt als je geld hebt. En met die macht probeer je alleen maar machtiger te worden.”

“Ik heb bewust toen ik in de jaren negentig voor de Europese Commissie ging werken de helft apart gezet om niet te wennen aan de gouden kooi. Dat is belangrijk voor je mentaliteit. Ik
spreek mensen in Brussel die zeggen dat ze blijven omdat ze nergens zo goed betaald krijgen.”

Mensen blijven vastzitten aan hun baantje?

“Ja, en een ander effect is dat mensen goede contacten onderhouden met grote bedrijven, omdat ze weten dat ze daar ook goed kunnen verdienen. Dat past in wat we in Brussel zien: er wordt enorm gelobbyd door de grote bedrijven. Die met open armen worden ontvangen.”

De Europese Commissie heeft al een voorstel gedaan voor het bezuinigen van 1 miljard op de ambtenarensalarissen. Waar gaat die miljard gehaald worden?

“Daar gaan we weer. Ze gaan het administratieve personeel er uit gooien, de beleidsambtenaren blijven gewoon op hetzelfde salarisniveau. Dus ze pakken weer de mensen aan de onderkant.”

En verder?

“De pensioenleeftijd gaat marginaal omhoog: van 63, naar 65. Maar alleen voor mensen die jonger zijn dan 30. Het vervroegd pensioen gaat van 55 naar 58 en als je lang bij de EU hebt gewerkt hou je bijna je hele salaris. In Nederland is dat ondenkbaar.”

“Vakantiedagen zijn ook zo'n punt. Iemand had uitgerekend dat een beleidsambtenaar 67 vakantiedagen kan hebben.”

Zegt u dit ook omdat er in Nederland al zo'n sterk anti-Europees sentiment heerst? Zo'n ruime ambtenaren-cao versterkt dit gevoel alleen maar.

“Ik denk dat mensen sowieso een afkeer hebben van bonussen en hoge salarissen. De directeuren zitten boven de Balkenende-norm. Dat accepteren mensen niet, het blijft immers belastinggeld.”