HELMOND - Tientallen kinderen van basisschool de Vuurvogel in Helmond hebben PVV-leider Geert Wilders woensdagmiddag na een werkbezoek aan een wijkhuis ontvangen met boegeroep.

De leerlingen verlieten de naastgelegen school juist toen Wilders zijn gesprekken met bewoners en hulpverleners uit de wijk Binnenstad-Oost had beëindigd en de pers te woord stond.

Wilders was in Helmond om steun te betuigen aan wijkbewoners die last hebben van 'Marokkaans tuig' dat zich schuldig maakt aan bedreigingen, vandalisme, scheldpartijen en seksuele intimidatie, zei hij.

Helmond staat in de landelijke belangstelling na een artikel in dagblad De Pers dat oorlogsverslaggever Arnold Karskens naar de wijk stuurde. Snel na publicatie bracht ook PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch een bezoek en werden er Kamervragen gesteld.

Overlast

De PVV-leider sprak in Helmond ook met de politie en burgemeester Fons Jacobs. Wilders wil dat de politie de harde kern overlastgevers voortvarend aanpakt en in de gevangenis zet. Maar ook verwacht hij een rol van de ouders van de Marokkaanse jongeren, zei hij.