DEN HAAG - De Tweede Kamer heeft er geen behoefte aan wekelijks vertrouwelijk geïnformeerd te worden over de stand van zaken rond de Europese hulp aan het noodlijdende Griekenland.

Voorzitter Ineke Dezentjé (VVD) van de Kamercommissie Financiën heeft dat dinsdag laten weten. De partijen konden tot het begin van de middag hun reactie geven op het voorstel van minister Jan Kees de Jager (Financiën).

Die wilde met het wekelijks vertrouwelijk informeren nieuwe verwarring over het Griekse steunpakket voorkomen.

Dezentjé bereidt wel een notitie voor over de wijze waarop in de toekomst moet worden omgegaan met gevoelige informatie. In het geval van informatie over de schuldencrisis gaat het al snel om gegevens die van invloed kunnen zijn op de financiële markten.

Debat

Veel Kamerleden zijn er meestal niet happig op om vertrouwelijk bijgepraat te worden, omdat de verkregen informatie dan niet in het debat kan worden gebruikt.

Minister De Jager maakte zich dinsdag niet druk om de weigering van de Kamer. ''Het is aan de Kamer'', aldus de bewindsman na afloop van een kabinetsvergadering over de begroting voor volgend jaar. De Jager zegt het prima te vinden om te wachten tot het Griekse steunplan helemaal is uitgewerkt om het dan vervolgens met het parlement te bespreken.

Lees de berichten over de schuldencrisis in ons nieuwsdossier