DEN HAAG - Een deel van de oppositiepartijen vindt dat premier Mark Rutte te weinig leiderschap toont rondom de zich uitbreidende eurocrisis.

Dat meldt het AD donderdag.

D66-leider Alexander Pechtold mist bij Rutte ''het gevoel van urgentie en leiderschap''. Volgens hem moet de premier meer laten zien ''dat hij er bovenop zit''. "We staan waarschijnlijk voor een zware dip. Dan verwacht ik van de minister-president dat hij er staat, dat hij op televisie verschijnt en uitlegt wat er aan de hand is."

PvdA-leider Job Cohen vindt het raar dat Rutte ''in alle toonaarden zwijgt'' over de eurocrisis, aldus de krant.

"Om ons heen woedt een brand, maar we zien alleen een premier die zich vermaakt op Dance Valley'', aldus Kamerlid Bruno Braakhuis van GroenLinks.

Schultz van Hagen

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) vindt het verwijt van de oppositiepartijen dat Rutte onzichtbaar is in de eurocrisis, onterecht.

''Daar hebben wij uitstekende vakministers voor, in dit geval Jan Kees de Jager (Financiën)", zegt ze. Een sterk kenmerk van het leiderschap van de premier is volgens Schultz nu juist dat hij veel ruimte laat aan zijn ministers.

Reces

De Tweede Kamer komt volgende week terug van reces voor een debat met Rutte en minister Jan Kees de Jager van Financiën over het reddingsplan voor Griekenland, zo werd woensdag al bekend.

PvdA en D66 hebben dit debat aangevraagd en hebben steun van de PVV, SP, GroenLinks en de ChristenUnie. Het debat moet gaan over de vraag of premier Rutte zich vorige maand 50 miljard euro heeft verrekend in de presentatie van de resultaten van een eurotop over Griekenland.

Bekijk alle reacties op Twitter via NUlive