DEN HAAG - VVD-Kamerlid Helma Neppérus vindt dat de Belastingdienst minder geld moet uittrekken voor het regelen van de kerstversiering voor de ongeveer 105 belastingkantoren.  

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) heeft ze hierover vragen gesteld, bevestigde ze zaterdag een bericht hierover in De Telegraaf.

De dienst blijkt de kerstversiering en - verlichting Europees te hebben aanbesteed. Dat moeten ze doen als ze de grens van 125.000 euro over gaan. Hoe hoog het bedrag precies is, is niet duidelijk, maar de VVD'ster vindt 125.000 euro al te luxe.

Kerstboompje

''Ik gun iedereen een kerstboompje, maar dit schiet door. Een kerstboom koop ik voor een paar tientjes.''

Uit de stukken die ze heeft ingezien blijkt niet of de kerstbomen zelf al bij deze prijs zijn inbegrepen. Al met al wil ze uitleg van de bewindsman, want in tijden van bezuinigingen vindt ze dit te gortig. ''De dienst geeft echt het verkeerde voorbeeld.'

Ministerie 

Het ministerie van Financiën liet weten dat het departement de kosten van de Belastingdienst nauwlettend in de gaten houdt.

''Het gaat om een raamcontract van 4 jaar zonder afnameverplichting. Het is dus niet zeker of het bedrag ook helemaal wordt uitgegeven. Maar het moet wel volgens Europese regels aanbesteed worden omdat het mogelijk om dat bedrag gaat."