DEN HAAG - Tweede Kamerlid voor GroenLinks Tofik Dibi doet aangifte tegen zijn internetvijand StopLinks. De tweet over hem 'Verdelg dit Marokkaanse insect; PVV op 1' is Dibi te gortig.

''Er zijn weinig politieke missies die me meer bewegen dan communiceren met de PVV-achterban over hun vereenzaming en vervreemding en hoe je daar constructief uit kunt komen."

"Dat zal ik blijven doen, maar bij oproepen tot geweld moet, zeker in het licht van de aanslagen in Noorwegen, consequent een grens worden getrokken'', aldus Dibi vrijdag.

Dibi heeft een debat aangevraagd met premier Mark Rutte en minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) over de uitspraak van eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken Cecilia Malmström dat te weinig Europese leiders zich verzetten tegen de 'xenofobe retoriek' van mensen als Anders Behring Breivik, de verdachte van de aanslagen in Noorwegen.

Hij wil in het debat aandacht voor de raakvlakken tussen de ideeën van Breivik en gedachten die in ons land leven, bijvoorbeeld in kringen en achterban van de PVV.