DEN HAAG - Een meerderheid in de Tweede Kamer van in elk geval VVD, PvdA en CDA voelt nog niks voor het voorstel van de SP om terug te komen van reces voor een debat met minister Jan Kees de Jager van Financiën over de Europese schuldencrisis.

Na een ronde van schriftelijk overleg met de minister wordt volgende week verder gekeken.

De ChristenUnie en de SP hadden dinsdag al een vergeefse poging gedaan om de financiële specialisten in de Tweede Kamer terug te roepen van reces om te praten over Griekenland, Italië en de stabiliteit van de eurozone.

Donderdag kregen de twee partijen wel steun van de PVV, maar dat bleef onvoldoende voor een Kamermeerderheid.

Vragen

In ieder geval VVD, PvdA en CDA houden vast aan de afspraak van dinsdag om eerst schriftelijke vragen te stellen en te wachten op de antwoorden van De Jager, die volgende week moeten komen.

''Er is geen reden om daarvan af te wijken'', aldus PvdA-Kamerlid Ronald Plasterk. ''De SP wil voortdurend bijeenkomen, maar we doen nu eerst het schriftelijk overleg'', zegt zijn VVD-collega Helma Neppérus.

Top

In Brussel werd de afgelopen dagen nog gesproken over een extra top op vrijdag van de regeringsleiders van de 17 eurolanden, maar die lijkt door Duitsland geblokkeerd te zijn. Nu zou volgende week dinsdag een nieuwe mogelijkheid zijn. 

Lees alles over de schuldencrisis in ons dossier