Pools EP-lid wijst Madlener terecht

BRUSSEL - De Poolse Europarlementariër Artur Zasada heeft donderdag uitgehaald naar PVV-Europarlementariër Barry Madlener.

Die zei woensdag tijdens een debat over het Pools voorzitterschap van de EU dat Nederland ''geen Poolse werklozen en Roemeense bedelaars wil onderhouden''.

Volgens Zasada (lid van de christendemocratische EVP) weet Madlener blijkbaar niet dat Nederland zijn vrijheid mede te danken heeft aan de honderden Poolse militairen die daarvoor in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven.

Tolerante plek

''Veel Polen zien Nederland als een van de meest tolerante plekken van Europa'', schrijft Zasada in een brief aan zijn collega-Europarlementariërs.

Hij is ervan overtuigd dat de opstelling van Madlener niet gedeeld wordt door de meerderheid van de Nederlanders en dat ze ''geen invloed zal hebben op de uitstekende relatie tussen onze naties''.

Racist

Madlener werd woensdag na zijn gewraakte opmerking door de Duitse socialist Martin Schulz een racist genoemd. De PVV' er ontkent met klem dat hij dat is.

PVV-leider Geert Wilders neemt het op Twitter op voor zijn partijgenoot. ''Barry Madlener is geen racist, maar een realist! Poolse werklozen en Roemeense bedelaars blijven maar lekker thuis!''

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie