Bondgenoten fluit Jongerius terug naar leden

AMSTERDAM - Meer dan 100 leden van FNV Bondgenoten hebben maandag voor het hoofdkantoor van de vakcentrale in Amsterdam gedemonstreerd tegen het pensioenakkoord.

De demonstranten vinden dat FNV-voorzitter Agnes Jongerius met het sluiten van het akkoord te veel is afgedwaald van haar achterban. Zij overhandigden haar een gouden TomTom ''om de weg naar de leden terug te vinden''.

De voorzitters van de vakbonden en het FNV-bestuur vergaderen maandag in de FNV-federatieraad. Onder meer het FNV-referendum over het pensioenakkoord staat op de agenda.

Jongerius nam het symbolische cadeau in ontvangst en benadrukte dat de mening van de achterban voor haar wel degelijk van belang is; zij wil dat de leden zich in een referendum uitspreken over het akkoord.

Zware beroepen

Kort na de demonstratie stond ook een vergadering van alle FNV-vakbondsvoorzitters en het FNV-bestuur gepland, waarin eveneens gesproken zou worden over de ledenraadpleging.

De demonstranten lieten nogmaals weten dat zij vinden dat het mogelijk moet zijn voor mensen met zware beroepen om op 65-jarige leeftijd te stoppen met werken, zonder daarvoor koopkracht in te leveren.''Doorwerken tot 67 kan echt niet als je schoonmaakster bent", aldus een van de demonstranten.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie