AMSTERDAM – De regeling van het lage btw-tarief op arbeid bij verbouwing of renovatie in de bouw moet worden verlengd tot het einde van dit jaar.

Dit stelt de ChristenUnie in voorbereiding op het debat over de Voorjaarsnota, dat dinsdag plaatsvindt. De regeling, door het kabinet in oktober 2010 ingevoerd, loopt in oktober dit jaar af.

“De regeling is een succes gebleken”, zo stelt Tweede Kamerlid Carola Schouten. Bouwend Nederland maakte in januari al bekend dat de regeling in ruim drie maanden tijd 800 miljoen euro aan extra opdrachten opgeleverd, ofwel 4000 banen.

“Meer opdrachten betekent ook meer werk en daarmee meer belastinginkomsten voor de Staat. Allemaal positieve effecten, die je nu niet moet afkappen door te stoppen met de regeling. Daarbij blijft de bouw een kwetsbare sector, die nog een steuntje in de rug verdient”, aldus Schouten.

Volgens de partij betekent een verlenging van de regeling een extra kostenpost van 40 miljoen euro. De dekking hiervoor kan volgens de ChristenUnie komen uit het geld dat nog over is van de crisismaatregelen die in 2009 zijn getroffen.