DEN HAAG - Minister Jan Kees de Jager (Financiën) haalt zaterdag in een interview met het AD uit naar PVV-leider Geert Wilders.

Hij verwijt Wilders makkelijk te praten over hoe Nederland zou moeten reageren op de financiële crisis rond Griekenland. ''Hij zegt alleen: We moeten alle steun aan Griekenland stoppen. Op die manier krijgen we ons geld natuurlijk nooit meer terug'', aldus De Jager.

De minister zegt nog nooit een echte oplossing te hebben gehoord van de PVV.

''Helemaal niks.'' De PVV levert gedoogsteun aan het kabinet van VVD en CDA.

Geen cent

Wilders roept De Jager al een tijd op geen cent meer te geven aan Griekenland. Wat de PVV-leider betreft verdwijnt Griekenland uit de eurozone.

Wilders stelt zaterdagochtend in een reactie op het interview in het AD dat De Jager ''duidelijk in paniek is geraakt. Hij verdedigt een lijn die niet te verdedigen valt en op geen steun onder de bevolking en CDA-achterban kan rekenen. De Jager brengt het CDA naar de rand van de afgrond met het pompen van miljarden in de corrupte bodemloze put van Griekenland terwijl we hier 18 miljard moeten bezuinigen. Ik heb medelijden met de goede man. Maar ik ga ook met overtuiging door met het PVV-verzet tegen steun aan Griekenland.''

Risico's

De Jager waarschuwt voor de grote financiële risico's als Griekenland de rug wordt toegekeerd. ''Nederlandse banken en pensioenfondsen komen dan in de problemen. Degenen die dat zo makkelijk roepen, laten zich leiden door opiniepeilingen. Maar peilingen zijn geen garantie voor verstandige beslissingen.''