AMSTERDAM - Arie Slob snapt niet dat Pinkpopbaas Jan Smeets zich zo druk maakt om de cultuurbezuinigingen en de verhoging van het btw-tarief op concertkaartjes.

De fractievoorzitter van de ChristenUnie vindt het hypocriet dat hij tegelijkertijd wel 1,3 miljoen euro over heeft om Coldplay naar het festival te halen.

"Nu mag organisatie Pinkpop zulke keuzen maken. Maar dan kan Pinkpop-chef Jan Smeets beter een toontje lager zingen over cultuurbezuinigingen", zegt Slob maandag op Twitter.

Hij vindt het te makkelijk om de overheid de schuld te geven van hogere toegangsprijzen.

'Fuck off'

Smeets roept al het hele Pinkpopweekeinde dat de regering verkeerd bezig is met de bezuinigingen. Bij de opening van het festival zei hij over het kabinet: "Get the fuck off", maandag beweerde hij dat ook het snijden in het persoonsgebondenbudget (pgb) grote gevolgen kan hebben voor Pinkpop. Veel bezoekers zouden dan niet meer komen, aldus Smeets.

"Snap best dat btw-verhoging op cultuur pijn doet", besluit Slob. "Maar als ik mag kiezen voorkom ik liever de forse en ondoordachte bezuinigingen op pgb." Slob kan op internet rekenen op veel steun. Op Twitter stromen de steunbetuigingen voor de politicus binnen.