UTRECHT - Vakbond CNV Onderwijs blijft actie voeren tegen de aangekondigde bezuinigingen in het passend onderwijs. Tijdens de algemene vergadering woensdag is unaniem een motie aangenomen door de leden waarin staat dat acties - en zelfs stakingen - niet uitgesloten worden.

De onderwijsbonden waren van plan vorige maand te staken, maar die actie werd afgeblazen toen Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) in april bekendmaakte dat de bezuinigingen met een jaar worden uitgesteld en minder snel worden doorgevoerd.

''Ondanks dat we in gesprek zijn met de minister over de bezuinigingen, bestaat er bij onze achterban veel vrees dat er kennis en expertise verloren gaat door deze maatregelen’’, aldus voorzitter Michel Rog.

Begin dit jaar was er een grote demonstratie waar meer dan 10.000 mensen uit het onderwijs hun ongenoegen kwamen uiten.

Woede

''Dat onbegrip en die woede leven nog steeds’’, zegt Rog. Volgens hem snappen veel mensen niet waarom er wel geld vanuit het ministerie naar bijvoorbeeld prestatiebeloning en gratis schoolboeken gaat en er tegelijkertijd wordt bezuinigd op passend onderwijs.

Passend onderwijs is voor kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs die extra aandacht nodig hebben door bijvoorbeeld een ziekte.