AMSTERDAM - Als het aan de PVV ligt, stopt Nederland per direct met de financiële steun aan het noodlijdende Griekenland. PVV-leider Geert Wilders beticht woensdag in De Telegraaf het kabinet van bangmakerij om de noodhulp aan Griekenland te rechtvaardigen.

Volgens Wilders overdrijft minister van Financiën Jan Kees de Jager met zijn waarschuwing dat een Europese schuldencrisis voor Nederland ernstiger gevolgen kan hebben dan de Amerikaanse bankencrisis van 2008. “Bangmakerij”, stelt Wilders in de krant.

“Nederlandse pensioenfondsen en banken zitten niet zo zwaar in de Griekse economie als Franse en Duitse instellingen. “

Steun

Nederland leent de Grieken 4,7 miljard euro. Momenteel wordt onderhandeld over de mogelijkheid om de schuld Griekenland deels weg te strepen. Maar het is goed mogelijk dat het land opnieuw Europese steun nodig zal hebben.

“Een junk moet je nooit geld geven, want dat zie je nooit meer terug”, aldus Wilders die nog verder gaat door te zeggen dat Griekenland wat hem betreft uit de Euro moet worden gezet.

Een land kan daartoe niet worden gedwongen, maar de PVV-leider spreekt de hoop uit dat Europese leiders het land ertoe kunnen bewegen zelf voor een eigen munt te kiezen.

Lees reacties op Twitter via NUlive.nl