DEN HAAG - Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) gaat praten met minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) over een plan van GroenLinks om studenten de ochtendspits in het openbaar vervoer te laten mijden. Dat zegde zij donderdagavond toe tijdens een debat in de Tweede Kamer.

GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent stelt voor om de ochtendspits te ontlasten door de aanvangstijden van scholen een uur tot anderhalf uur op te schuiven.

Volgens de politica zouden scholen, in overleg met de rijksoverheid, de lesroosters aan kunnen passen zodat studenten de drukke spits niet in hoeven.

''Door de aanvangstijden van het onderwijs wat te verlaten, krijgen vervoerders in de spits meer lucht'', aldus Van Gent. Schultz zal de Kamer voor de zomer laten weten wat het overleg met haar collega-minister heeft opgeleverd.

Daluren

De initiatiefneemster is blij met de toezegging. ''Bij verschuiven van de onderwijstijden hoeven studenten niet meer in de spits te reizen'', verklaart Van Gent.

''De spits wordt rustiger en de daluren worden zo beter benut. Studenten houden natuurlijk gewoon hun ov-kaart en mogen wel in de spits reizen, maar het hoeft dan niet meer.''