AMSTERDAM - De Overijsselse provinciebestuurder Job Klaasen (VVD) heeft woensdagavond de politiek verlaten, nadat duidelijk werd dat zijn curriculum vitae niet klopte.

Daarop prijkten twee hbo-opleidingen: Klaasen zou een diploma bezitten van de studies Autotechniek en Bedrijfskunde en Management/Personeel & Organisatie/Commercie. In werkelijkheid ging het echter niet om hbo-studies, maar om interne bedrijfscursussen.

Klaasens vertrek uit de politiek kwam volgens RTV Oost als een totale verrassing. Hij zou woensdagavond geïnstalleerd worden, maar verliet het Provinciehuis in Zwolle voor de vergadering. Kort daarvoor had hij een gesprek gehad met commissaris van de Koningin Ank Bijleveld.

Geen controle

Klaasen was al sinds 2003 gedeputeerde in de provincie. De fouten op zijn cv kwamen niet eerder aan het licht, omdat diploma's van bestuurders pas sinds 2007 worden gecontroleerd.

Het cv van Klaasen is inmiddels verwijderd van de website van de provincie, maar is via de cachefunctie van zoekmachine Google nog te bekijken.