BRUSSEL - De PVV in het Europees Parlement wil dat het Europees Parlement ogenblikkelijk zijn resolutie intrekt waarin steun werd uitgesproken voor het Goldstone-rapport over de Gazaoorlog eind 2008 begin 2009.

De PVV wijst erop dat zelfs de leider van het internationaal onderzoek, de Zuid-Afrikaanse oud-rechter Richard Goldstone, nu twijfelt aan de conclusies over de oorlog tussen Israël en de radicaalislamitische Hamasbeweging.

In het rapport wordt Israël van oorlogsmisdaden beschuldigd. De PVV beschouwde het rapport altijd al als volstrekt eenzijdig omdat het geen oog had voor de duizenden raketten die vanuit Gaza zijn afgevuurd op Israël, aldus PVV-Europarlementariër Daniël van der Stoep zondag.

De voorzitter van het Europarlement, Jerzy Buzek, zou namens het Europarlement zijn excuses aan Israël moeten maken voor de resolutie die het parlement ruim een jaar geleden aannam.

''De resolutie moet door de papierversnipperaar'', stelt Van der Stoep in een verklaring. ''Jarenlang wordt Israël nu al beschadigd door een rapport dat maar één doel had: het beschadigen van Israël en het neerzetten van de terroristen van Hamas als een groep van onschuldige, vredelievende en keurige mensenrechtenactivisten."