AMSTERDAM – Hero Brinkman heeft onder druk van de PVV-fractie gezegd dat hij een drankprobleem had. "Ik ben geen alcoholist! Ik was bang dat ze mij uit de fractie zouden gooien, dus heb ik dat maar gezegd als een excuustruc.”

Dit zegt het Tweede Kamerlid in een interview met het SGP-jongerenblad In Contact.

In 2009 kwam Brinkman in opspraak, omdat hij een barman zou hebben geslagen in journalistensociëteit Nieuwspoort.

“Ik heb die man niet geslagen, absoluut niet. Het vervelende is dat ik van de fractie mijn mond moest houden. Geert (Wilders, redactie) had natuurlijk gehoopt dat de storm over zou waaien."

Door het stof

"Vervolgens moest ik door het stof en nadrukkelijk zeggen dat ik een alcoholprobleem had, maar ik had helemaal geen drankprobleem."

Brinkman zegt in het interview ''99 procent van de keren'' de waarheid te spreken. ''Ik ben zo'n sukkel, ik onthoud mijn eigen leugens niet. Dan loop je zo tegen de lamp.'' Bij dit interview heeft Brinkman volledig de waarheid gesproken. ''Ik heb in dit interview niet één keer gelogen.''

Op Twitter liet Brinkman donderdag weten dat hij niet van PVV-leider Geert Wilders moest liegen over een vermeend drankprobleem. ''Ik moest niet liegen van Geert. Er is een verschil tussen soms te veel drinken en het zijn van een notoire alcoholist'', aldus Brinkman.

Democratie

Het PVV-Kamerlid gaat in het interview ook in op zijn voorstellen van de PVV een democratischer partij te maken. Hij denkt dat zijn partij na afloop van het huidige kabinet hierin een flinke slag zal slaan.

"Er zijn dan meer leden met ervaring, die zich durven roeren en de gevaren overzien.

LPF

Het Kamerlid is bang voor ‘LPF-achtige toestanden’ als de partij niet democratischer ingericht wordt. “Als Geert vrijwillig of onvrijwillig uit de politiek treedt, dan lopen we groot gevaar.”

Vorig jaar diende Brinkman een voorstel in om van de PVV een democratische partij te maken. Dat voorstel werd door de fractie verworpen.

 "Ze hebben zich niet geroerd, maar zijn achter Geert aangelopen. Ze waren nog onervaren", zo zegt Brinkman hier nu over.

Anti-islampartij

Het PVV-Kamerlid heeft daarnaast  kritiek op de internationale optredens van Wilders.

“Dat Geert in Europa optreedt, moet hij zelf weten. Ik wil echter niet dat de PVV straks bekend staat als de internationale anti-islampartij. Wij zijn een brede partij, die bijvoorbeeld een kleinere overheid wil, maar zich ook sterk maakt voor
sociale zekerheid."