AMSTERDAM - Minister van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties Piet Hein Donner (CDA) vindt dat andere partijen hun campagnes voor de Provinciale Statenverkiezingen te veel hebben laten beheersen door landelijke thema's. Dat zei hij woensdagochtend op Radio 1.

Het CDA heeft er volgens Donner bewust voor gekozen de kopstukken van de partij op de achtergrond te houden. Partijgenoot en minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Maxime Verhagen was bijvoorbeeld vanwege een wintersportvakantie niet aanwezig bij de 'campagnemarathon' van de partij.

Volgens Donner wil de partij recht doen aan de inzet van de lijsttrekkers van de provincie. "Het gaat hier om Provinciale Staten. Het is een bewijs van armoe als je je kiezers niets meer te bieden hebt dan landelijke thema's."

Ondanks dat het er voor zijn partij in de peilingen niet goed uitziet, zei Donner alle vertrouwen in een goede afloop te hebben. "Als iedereen doet wat ik doe, CDA stemmen, gaat het goed." Hij benadrukte veel belang bij een hoge opkomst te hebben.