AMSTERDAM - PVV-Kamerlid Hero Brinkman heeft opnieuw kritiek geleverd op de koers van zijn partij. Hij vindt het slecht dat de PVV buiten Nederland vooral gezien wordt als een anti-islampartij.

Dat zegt Brinkman in een interview met het SGP-jongerenblad In Contact

In het vraaggesprek waarschuwt Brinkman dat de PVV geen one-issuepartij moet worden. Buitenlandse optredens van Geert Wilders werken dat imago volgens hem in de hand.

"Dat Geert in Europa optreedt, moet hij zelf weten. Ik wil echter niet dat de PVV straks bekend staat als de internationale anti-islampartij."

Democratische partij

Vorig jaar diende Brinkman een voorstel in om van de PVV een democratische partij te maken. Dat voorstel werd door de fractie verworpen. Toch verwacht hij dat de PVV in de toekomst een democratische partij zal worden.

"In ieder geval zal er na afloop van het huidige kabinet een democratische koers worden ingezet."

Lijsttrekker

Bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart is Tweede Kamerlid Brinkman de lijsttrekker van de PVV in Noord-Holland.

Hij verwacht dat zijn partij negen tot tien zetels zal halen. Brinkman belooft dat hij zijn zetel in de provincie ook echt zal gebruiken. "Ik blijf in de Provinciale Staten zitten, honderd procent!"