HILVERSUM - RTL Nieuws organiseert dit jaar geen debat in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen, maar komt volgende week wel met extra middaguitzendingen onder de naam De campagne op Z, waarin prominente politici te gast zijn.

Dat kondigde een woordvoerster van RTLZ woensdag aan. EenVandaag organiseert maandag 28 februari een verkiezingsdebat met de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

In de extra dagelijkse uitzending van een kwartier op RTLZ is ruimte voor het nieuws van de dag, campagnenieuws en een interview door Frits Wester met onder meer vragen van twitteraars. De uitzending is van maandag 21 februari tot en met dinsdag 1 maart dagelijks te zien van 13.20 tot 13.35 uur op de commerciële zender.

Vanaf maandag komen achtereenvolgens Jolande Sap (GroenLinks), Emile Roemer (SP), Elco Brinkman (CDA), Mark Rutte (VVD) en Alexander Pechtold (D66) langs in de studio. Maandag 28 februari is PVV-leider Geert Wilders aan de beurt. PvdA-leider Job Cohen is op dinsdag 1 maart de laatste in de reeks.

Verkiezingsdebat

Het actualiteitenprogramma EenVandaag houdt maandag 28 februari, twee dagen voor de verkiezingen, een verkiezingsdebat in samenwerking met de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Deelnemers aan dit debat zijn Loek Hermans (VVD), Cohen, Brinkman, Roemer, Pechtold en een vertegenwoordiger van de PVV. Dat maakte de TROS bekend.

Het EenVandaag Verkiezingsdebat vindt plaats op de Erasmus Universiteit Rotterdam en wordt vanaf 18.15 uur live uitgezonden op Nederland 1.

Stemwijzer

In de aanloop naar de verkiezingen op 2 maart heeft het Huis voor democratie en rechtsstaat in samenwerking met de politieke redactie van NU.nl de Stemwijzer voor de Eerste Kamer, ontwikkeld.