BEESD - VVD-partijleider Mark Rutte is bezorgd over de mogelijk lage opkomst van de Statenverkiezingen op 2 maart. Dat heeft de premier zaterdag gezegd bij de start van de VVD-verkiezingscampagne langs de A2 bij Beesd.

Rutte doelde enerzijds op de opkomstcijfers die doorgaans bij Provinciale Statenverkiezingen niet hoog zijn. Anderzijds benadrukte hij dat de peilingen, waarin de VVD het goed doet, reden kunnen zijn dat mensen thuisblijven op 2 maart.

''Dit kabinet neemt maatregelen om Nederland sterker, veiliger en financieel gezond te maken'', schetste de minister-president. ''Willen we deze maatregelen daadwerkelijk kunnen uitvoeren, dan is een meerderheid in de Eerste Kamer van belang.''

Stembus

In het bijzijn van onder meer de VVD-bewindslieden, Kamerleden, Eerste Kamerkandidaten en provinciale lijsttrekkers riep Mark Rutte zaterdag de kiezer op om naar de stembus te gaan en op de VVD te stemmen.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) nam de gelegenheid te baat om in Beesd een maatregel van het kabinet te presenteren. Ze noemde de eerste trajecten waar 130 kilometer per uur mag worden gereden.

A2

Eén van de wegen is de A2 tussen Everdingen en Deil. Hier mogen automobilisten vanaf 1 mei buiten de spits 130 kilometer per uur rijden, vandaar dat de VVD op dat traject Beesd had uitgekozen om de campagne af te trappen. De minister onthulde bij de bekendmaking het eerste 130 km-verkeersbord.