DEN HAAG - GroenLinks verliest in een nieuwe peiling van Maurice de Hond verder terrein. De partij heeft tien zetels in de Tweede Kamer, in de peiling vorige week waren dat er acht en dinsdag zijn dat er nog zeven.

Afgelopen zaterdag hield GroenLinks een partijcongres waar het omstreden besluit van de Tweede Kamerfractie werd besproken om de politietrainingsmissie in Afghanistan te steunen.

In de peiling van dinsdag is de VVD met 35 zetels de grootste partij. Dat zijn vier zetels meer dan nu in het parlement.

De PVV heeft er 30, een stijging van zes in vergelijking met de laatste verkiezingen en een meer dan vorige week. De PvdA staat op 22, acht minder dan het huidige zetelaantal maar wel twee meer dan in de vorige peiling.

CDA

Verlies is er voor het CDA. De christendemocraten scoren dinsdag vijftien zetels, één minder dan vorige week en zes minder dan nu in de Tweede Kamer.

De SP staat op achttien (vijftien in de Kamer), D66 op twaalf (tien), ChristenUnie op vijf (vijf), SGP op twee(twee) en de Partij voor de Dieren op drie (twee).

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld.