AMSTERDAM – PVV'er James Sharpe keert mogelijk terug in de Tweede Kamer als Kamerlid voor de partij van Geert Wilders.

Dat schrijft Powned dinsdag.

Sharpe kwam in november 2010 in opspraak toen bleek dat hij leiding heeft gegeven aan het Hongaarse telecombedrijf Digitania, dat in 2008 een recordboete werd opgelegd wegens misleiding van klanten.

Daarnaast sprak een ex-vriendin van de PVV’er van fysieke en mentale mishandeling door Sharpe en heeft hij in de jaren 80 een trainingsmaatje met een spike in het gezicht gestoken. Daarvoor werd hij een half jaar geschorst door de atletiekbond KNAU.

Roland van Vliet

Sharpe besloot na alle commotie zelf op te stappen, maar keert nu mogelijk terug in de Tweede Kamer door het vertrek van Roland van Vliet. Van Vliet wordt na de Statenverkiezingen waarschijnlijk gedeputeerde in Limburg.

Sharpe is de hoogstgeplaatste op de lijst en komt dus in aanmerking om Van Vliet op te volgen. Volgens Powned is er een gesprek geweest tussen Sharpe en Geert Wilders en heeft Sharpe laten weten in te zullen gaan op het verzoek terug te keren.

Reactie Sharpe

Sharpe sluit een terugkeer voor die partij in de Kamer niet uit. Het is volgens hem nu nog heel voorbarig om daarover iets te zeggen. Sharpe zei dat dinsdag vanuit Hongarije in reactie op het bericht van Powned.

Volgens Sharpe is een terugkeer in politiek Den Haag nu nog niet aan de orde. ''Het zou kunnen, ik sluit niets uit. Maar zover ben ik nog lang niet. Het Kamerlidmaatschap is een prachtig vak. Het was een fantastische ervaring'', zei hij.

PVV-leider Geert Wilders wil niet op zaken vooruitlopen. ''Maar ik zal een en ander uiteraard met hem bespreken als en wanneer het aan de orde komt'', liet hij weten.