AMSTERDAM - De opgestapte PVV-kandidaat Carlo de Bruin ontkent dat hij van de lijst voor de Statenverkiezingen is gehaald, omdat hij twee keer met teveel drank op achter het stuur is betrapt.

Lijsttrekker in Noord-Holland Hero Brinkman kon het niet verkroppen dat De Bruin moslima's rekruteert voor een baan in de zorg, stelt De Bruin maandag in de Volkskrant.

Aanvankelijk verklaarde Brinkman dat zijn nummer twee niet meer verkiesbaar was omdat 'hij het te druk had met een nieuwe baan die hij niet kon laten schieten'.

Later stelde Brinkman echter dat De Bruin twee keer op rijden onder invloed was betrapt. Daardoor zou hij zijn Verklaring Omtrent Gedrag niet voor elkaar hebben.

De Bruin stelt echter dat hij slechts één keer is aangehouden voor rijden onder invloed. Met de Verklaring Omtrent Gedrag zou alleen een procedurefout zijn gemaakt.

'Onzinsubsidies'

De PVV zou het niet kunnen hebben dat hij bij de provincie waar hij zich verkiesbaar had gesteld subsidie aanvroeg voor het project om moslimmeiden aan het werk te krijgen in de zorg.

De PVV is juist fel tegen 'onzinsubsidies' voor multiculturele projecten. Zijn eigen idealisme zou hem de kop hebben gekost.

"Ik heb er lang over nagedacht, maar uiteindelijk kan ik meer voor de maatschappij bereiken met dit project, dan in de provincie."

In de krant heeft De Bruin niet veel goeds te zeggen over de PVV. "Bij de PVV doen ze het niet vanuit hun idealisme. De meesten willen wel wat veranderen, maar het gaat ze ook om de extra's: aanzien, respect, en om de kans op een goede baan."