AMSTERDAM – Job Cohen wil leider van de PvdA blijven, ook al zou de partij verliezen bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart.

Dit heeft de politicus donderdag gezegd in een interview met Radio 1. Volgens Cohen zijn de verkiezingen in maart 'belangrijk voor Nederland'.

Als kabinetspartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV het goed doen tijdens deze Statenverkiezingen, dan kunnen ze een meerderheid in de Eerste Kamer krijgen.

Twee maanden na de Statenverkiezingen bepalen de nieuw gekozen Statenleden de samenstelling van de senaat. In de Eerste Kamer hebben VVD, CDA en PVV nu geen meerderheid.

Eerlijker

Cohen gaat er naar eigen zeggen 'alles aan doen' om dit te voorkomen. "Ik wil Nederland beter maken en eerlijker. Ik wil dat de rekening die nu betaald moet worden eerlijk verdeeld wordt, dat gebeurt nu niet.”

Als het de PvdA-leider niet lukt om de meerderheid te voorkomen, dan denkt hij niet aan opstappen. "Ik ga dan gewoon door met waar ik mee bezig ben. Er is flink oppositie te voeren”, aldus Cohen.

Oppositie

De PvdA-leider spreekt tegen dat hij tot nu toe onzichtbaar zou zijn in de oppositie. "De PvdA moest wennen aan de nieuwe rol. We wilden regeren, nu zitten we in de oppositie. Maar we hebben die omschakeling gemaakt."

Lees alle Twitterberichten over dit onderwerp op NUlive.