DEN HAAG - De schade voor de PVV na opnieuw een week van vooral negatieve publiciteit blijft zondag beperkt in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Vorige week ging de PVV nog drie zetels achteruit, deze keer is dat er een.

Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PVV volgens de peiling 27 zetels behalen, drie meer dan nu in de Tweede Kamer. Ook de VVD scoort zondag een zetel minder in vergelijking met vorige week, maar de 35 zetels zijn er nog altijd vier meer dan bij de laatste verkiezingsuitslag.

Het CDA staat op zeventien zetels, één meer dan vorige week. De christendemocraten bezetten 21 zetels in het parlement.

De PvdA gaat ook van zestien naar zeventien, maar voor die partij betekent dat nog steeds een verlies van dertien in vergelijking met het huidige zetelaantal.

Geen verschuivingen

In de peiling behaalt de SP achttien zetels, een minder dan vorige week en drie meer dan nu in het parlement. Bij D66 (dertien), GroenLinks (dertien), ChristenUnie (zes) en de SGP (twee) zijn er geen verschuivingen in vergelijking met vorige week. De Partij voor de Dieren springt van een naar twee, net als het huidige zetelaantal.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.