DEN HAAG - PVV-Kamerlid Marcial Hernandez rekent erop dat het Openbaar Ministerie de zaak tegen hem seponeert wegens gebrek aan bewijs.

Hernandez, die eind september op een terras aan het Haagse Plein iemand zou hebben mishandeld, wil dat het OM deze beslissing zo snel mogelijk neemt, zei zijn advocaat Richard van der Weide vrijdag.

Van der Weide noemt het in het dossier verzamelde bewijs ''tegenstrijdig, incongruent en ondeugdelijk''. Als het OM daar toch een strafzaak op meent te kunnen bouwen en niet overgaat tot een sepot, is Hernandez onder voorwaarden bereid een transactie te accepteren, aldus de raadsman.

''Maar dat is louter omdat hij zo snel mogelijk van deze zaak af wil zijn. Hij heeft er last van en wil zo snel mogelijk weer gewoon aan het werk.''

Transactie

Het OM in Den Haag bevestigde vrijdag dat de advocaat van Hernandez heeft gevraagd van verdere vervolging af te zien en dat hij eventueel openstaat voor een transactie.

Als het toch tot een rechtszaak zou komen, zou het voordeel daarvan zijn dat Hernandez door een vrijspraak van alle blaam kan worden gezuiverd, aldus Van der Weide. Het bezwaar is echter, aldus de raadsman, dat de rechter niet eerder dan februari of maart volgend jaar aan die zaak zou toekomen. ''Het vertraagt de afdoening van de zaak.''

Als het OM met een schikkingsvoorstel zou komen en Hernandez zou dit accepteren, dan zou hij dit doen zonder bekentenis, benadrukt advocaat Van der Weide. Hernandez ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling. ''Je kunt niet iets bekennen dat je niet hebt gedaan'', aldus de raadsman.