AMSTERDAM - PVV-Kamerlid Eric Lucassen verkeert in grote financiële problemen en wordt al jaren achtervolgd door deurwaarders. Dat meldt de Volkskrant vrijdag. Lucassen zou ook nog een uitkering van het UWV ontvangen.

De krant zegt over documenten te beschikken waaruit de geldproblemen van Lucassen blijken.

Hoe groot de totale schuld van het Kamerlid is, is niet bekend. In een recent rapport over zijn kredietwaardigheid zou Lucassen worden aangeduid als een 'hoog risico'. De PVV'er wil niets zeggen over zijn financiële situatie, die volgens hem 'privé' is.

Op alle adressen waar Lucassen sinds 2003 woonde, zou hij betalingsproblemen hebben gehad. Twee weken geleden zouden twee incassobureaus een ultimatum hebben gesteld voor een vordering van 25 duizend euro.

Misverstand

Dat Lucassen nu een uitkering zou hebben, is 'niet waar' en 'een misverstand'. Hij zou twee weken geleden een verzoek van het UWV hebben ontvangen om eventuele wijzigingen in zijn persoonlijke situatie door te geven. Die wijzigingen kunnen gevolgen hebben voor een uitkering.

Vorige week kwam het PVV-Kamerlid in opspraak vanwege een veroordeling in 2002 wegens ontucht als sergeant van de landmacht met een ondergeschikte. Hij had die veroordeling voor PVV-leider Geert Wilders verzwegen, evenals twee boetes voor het terroriseren van buurtbewoners in Haarlem.

Spuugzat

Geert Wilders is het 'spuugzat': de media die maar in het verleden van zijn partijgenoten zitten te snuffelen. Dat liet hij vrijdagmorgen weten.

,,Het gewroet van de media in het verleden van PVV'ers begint nu op een ordinaire heksenjacht te lijken. Ik werk daar niet meer aan mee.''

''Ik zal natuurlijk zaken aanpakken waar PVV'ers fouten hebben gemaakt, maar de hyperige media kunnen hierover voorlopig even de diepvries in, wat mij betreft. Ik wil dat de rust terugkeert en reageer dus niet meer op ieder incident'', aldus Wilders.

Brinkman

Ook rondom Tweede Kamerlid Brinkman is ophef ontstaan. Brinkman probeerde in 2001 in Purmerend een alcoholcontrole van de politie te ontwijken door snel door te rijden en de lichten van zijn auto uit te doen. Hij werd later thuis aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Brinkman en justitie troffen uiteindelijk een schikking van 200 euro. Hero Brinkman werkte destijds bij de politie, maar is sinds 2007 Tweede Kamerlid voor de PVV. PVV-leider Geert Wilders was niet op de hoogte van het voorval.

Ontucht

Lucassen kwam al eerder in opspraak door ontucht en ander wangedrag, Van Bemmel door het vervalsen van vrachtbrieven.

Uitkeringsinstantie UWV kan niet bevestigen dat Lucassen een uitkering heeft, maar het is wel mogelijk, aldus een woordvoerder. Als zich veranderingen voordoen in iemands situatie, moet hij of zij dat opgeven aan het UWV. Doet de uitkeringstrekker dat niet, dan komt het UWV er toch achter, mede dankzij de Belastingdienst. Dan dreigt er ook nog eens een boete.