DEN HAAG - PVV'er James Sharpe, die vorige week opstapte als Tweede-Kamerlid, wil zijn naam gezuiverd zien. Rehabilitatie is het eerste wat hij wil, zei hij woensdag in een interview met de Wereldomroep.

''Het is voor media vrij makkelijk je neer te zetten en een scoop te hebben, maar ze vergeten dat je ook een mens bent en constant met een besmeurd profiel door het leven moet."

"Voor ik überhaupt iets anders kan, moet ik mijn naam zuiveren.'' Hij heeft daarom klachten tegen een aantal media ingediend bij de Raad voor de Journalistiek.

Agressie

Sharpe stapte vorige week op, nadat bekend was geworden dat het bedrijf waarvan hij de baas was in Hongarije was beboet voor misleiding van de consument via sms-diensten.

Ook werd hij in verband gebracht met pornowebsites en agressie tegen een mede-atleet in de tijd dat hij hordenloper was. De aantijgingen waren voor Sharpe aanleiding om zijn gezin in bescherming te nemen en zich terug te trekken uit de politiek.

Terugkeer

Sharpe weet nog niet wat hij nu gaat doen, maar sluit niet uit dat hij terugkeert in de politiek. ''De wonden zijn nog te vers, ik kan net weer een beetje slapen."

"Ik moet even rusten, bezinnen en dan kijken of er eventueel nog een politieke toekomst voor mij ligt. Het belangrijkste is rehabilitatie; het volk weet niet beter dan dat er in al die dingen een kern van waarheid zit en dat is heel vervelend.’’