DEN HAAG - PVV-stemmers blijven Geert Wilders en de PVV steunen nu een aantal fractieleden in opspraak is geraakt.

Dat blijkt uit een onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel onder ruim 2600 mensen die bij de Tweede Kamerverkiezingen in juni op de PVV hebben gestemd. De resultaten werden woensdag bekend.

Van de ondervraagden zegt 94 procent vertrouwen te hebben in Wilders, tegen 97 procent in juli van dit jaar. Bij 70 procent is het vertrouwen in de PVV gelijk gebleven en bij 11 procent zelfs toegenomen. Een grote meerderheid van de ondervraagden (83 procent) vindt dat er minder kritisch wordt gekeken naar andere politieke partijen dan naar de PVV.

Lucassen

Van de ondervraagden vindt 32 procent dat PVV-Kamerlid James Sharpe de fractie moet verlaten, terwijl 38 procent vindt dat PVV-Kamerlid Eric Lucassen had moeten vertrekken. Een bedrijf waarvan Sharpe de baas was, is in Hongarije bestraft voor het misleiden met sms-berichten van klanten.

Lucassen is veroordeeld voor ontucht met een ondergeschikte in zijn tijd bij de landmacht. Hij kreeg ook boetes voor hinderlijk en baldadig gedrag.

Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 40.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een onlineonderzoek.

'Hetze'

PVV-Kamerlid Hero Brinkman spreekt van een hetze tegen de PVV. Op Twitter zegt hij dat hij een groot voorstander blijft van meer openheid binnen zijn partij, ''einde hetze zou mij daarbij helpen''.

Brinkman maakt zich al een tijdje sterk voor democratisering van de PVV. Maar de niet aflatende publiciteit rond PVV'ers als Eric Lucassen, James Sharpe en Richard de Mos zal alleen maar tot meer geslotenheid leiden, denkt Brinkman.

''Als je politici blijft overvallen met zeer gedateerde zaken, zullen ze dichtklappen en zal geslotenheid het gevolg zijn'', twittert hij.