AMSTERDAM - PVV-Kamerlid Richard de Mos heeft zich ten onrechte uitgegeven als schooldirecteur. In zijn cv op de PVV-site stond tot voor kort dat hij dergelijke ervaring heeft, maar dit blijkt niet waar.

Tegenover de Volkskrant ontkracht zijn voormalige werkgever, openbare basisschool De Spoorzoeker in Den Haag, de werkervaring van De Mos. "'Hij is nooit schoolleider geweest".

De Mos zelf noemt dit nu 'een foutje' en heeft zijn online cv inmiddels aangepast. Daar staat nu alleen nog dat hij ervaring heeft als onderwijzer.

Verkeerd overgenomen

In een reactie zegt de politicus dat hij wel schoolhoofd zou kunnen zijn als hij dat wil. "Ik heb met bloed, zweet en tranen al mijn diploma's gehaald. Als ergens staat dat ik schooldirecteur ben geweest, dan is dat verkeerd overgenomen."

In een interview met De Jonge Journalist heeft De Mos zich echter onlangs nog uitgegeven voor schooldirecteur.  "Ik ben schooldirecteur geweest en heb altijd voor de klas gestaan", zo waren zijn letterlijke woorden. 

Verschil

De Mos deed in Delft een tweejarige opleiding tot schoolleider in het basisonderwijs. Hij erkent dat er een verschil is tussen het zijn van een schoolleider en het hebben van de juiste papieren om schoolleider te worden.

Het is de derde keer in korte tijd dat een Tweede Kamerlid van de PVV in opspraak komt. Vorige week stond de positie PVV-Kamerlid Eric Lucassen ter discussie omdat bleek dat hij buurtgenoten had geterroriseerd en was veroordeeld voor ontucht.

Sharpe

PVV-Kamerlid James Sharpe kwam dinsdag nog in opspraak. Het bedrijf waar hij tot voor kort directeur van was bleek in 2008 in Hongarije een boete van 260 duizend euro te hebben gehad. Woensdag schrijven de GPD-bladen dat Sharpe ook een atleet in zijn gezicht zou hebben gestoken.

Eerder kwamen ook al de PVV-Kamerleden Marcial Hernandez, Hero Brinkman en Dion Graus negatief in het nieuws.

Volg dit nieuws op Twitter via NUjij