AMSTERDAM – Er is opnieuw een Tweede Kamerlid van de PVV in opspraak. Een bedrijf waarvan politicus James Sharpe de baas was, is in 2008 in Hongarije bestraft voor het misleiden met sms-berichten van klanten.

Het bedrijf Digitania kreeg een boete van ongeveer 256.000 euro. De hoogst mogelijke straf werd opgelegd door de Hongaarse mededingingsautoriteit.

De misleiding heeft volgens de toezichthouder plaatsgevonden in de periode 2006-2007. De omroep Powned bracht de zaak dinsdagmiddag aan het rollen.

Onzin

Sharpe ontkende in een reactie dat zijn bedrijf is veroordeeld. ''Er klopt niks van. Onzin, echt onzin'', zei hij. Digitania heeft ''helemaal niks verkeerd gedaan''.

''Niks aan het handje'', voegde Sharpe eraan toe, voordat hij in de lift stapte naar de PVV-vleugel in het gebouw van de Tweede Kamer.

Lucassen

De informatie over Sharpe komt een dag nadat PVV-leider Geert Wilders had besloten het voor ontucht veroordeelde PVV-Tweede Kamerlid Eric Lucassen in de fractie te houden. Wel heeft Wilders hem een groot deel van zijn portefeuille afgenomen, omdat Lucassen de veroordeling had verzwegen.

De Tweede Kamer houdt dinsdagavond een spoeddebat met premier Mark Rutte over de gevolgen voor het kabinet van de kwestie-Lucassen. Het minderheidskabinet van VVD en CDA steunt dankzij gedoogpartner PVV op een nipte meerderheid van 76 Kamerzetels.

Volg dit nieuws op Twitter via NUlive