ARNHEM - Een lid van het gerechtshof in Arnhem is kopieën van het arrest en enkele processtukken van de ontuchtzaak rond het huidige PVV-Kamerlid Eric Lucassen kwijtgeraakt.

De raadsheer had de stukken mee naar huis genomen en is ze onderweg verloren. Degene die de stukken op straat vond, heeft ze aan het tv-programma RTL Boulevard gegeven, dat er vrijdagavond melding van maakte.

Het gerechtshof zal degenen die destijds aangifte hebben gedaan in de ontuchtzaak uit 2002 excuses aanbieden. ''Dit is een betreurenswaardige kwestie'', aldus persraadsheer Mia Roessingh vrijdagavond.

Volgens Roessingh bevatten de verloren stukken geen informatie die nog niet openbaar was.

Sergeant

RTL Nieuws had het gerechtshof in Arnhem donderdag benaderd met de vraag of het hof in 2002 uitspraak heeft gedaan in een hogerberoepszaak waarbij Lucassen, destijds sergeant en instructeur bij de landmacht, betrokken was.

Dat bleek zo te zijn, waarna RTL Nieuws een kopie van het arrest ontving. Het programma berichtte donderdagavond uitgebreid over de onthulling.

Naar huis

Om zich voor te bereiden op eventuele vragen van andere media, had een raadsheer van het hof kopieën van het arrest en processtukken zoals de dagvaarding mee naar huis genomen. Onderweg is hij die stukken verloren.

De vinder heeft ze vervolgens aan RTL Boulevard gegeven, dat er volgens Roessingh ''niet verder mee de boer is opgegaan''.

Zorgvuldig

In een persbericht stelt het gerechtshof dat ''naar aanleiding van dit incident er intern nog eens uitdrukkelijk op is gewezen om, conform de afspraken, uiterst zorgvuldig met dit soort stukken om te gaan.''

Kamerlid en oud-militair Lucassen is acht jaar geleden veroordeeld is tot een week militaire detentie wegens ontucht met twee vrouwelijke ondergeschikten in opleiding.

Wilders

PVV-leider Geert Wilders denkt nog wel even nodig te hebben om een besluit te nemen over zijn fractiegenoot. Dat liet hij vrijdagavond weten in RTL Nieuws. Wilders zei dat hij druk bezig is om gesprekken te voeren en feiten te verzamelen. ''Dat kan nog even duren'', aldus de PVV-leider.

Verder gaf hij geen toelichting. Wilders heeft donderdagavond en vrijdag urenlang overleg gevoerd in het Tweede Kamergebouw met Lucassen en andere fractiegenoten.