DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders gaat beschuldigingen over bedreigingen en intimidaties door PVV-Tweede Kamerlid Eric Lucassen de komende dagen ''tot op de bodem uitzoeken''.

Wilders stelt dat in reactie op uitlatingen van vroegere buren van Lucassen die voor crimesite.nl en in het televisieprogramma Uitgesproken van Wakker Nederland beweerden dat Lucassen hen jarenlang had bedreigd en geïntimideerd.

De vroegere buren van Lucassen uit Haarlem beweren dat ze tussen 2006 en 2009 herhaaldelijk aangifte tegen hem hebben gedaan bij de politie wegens bedreigingen en intimidatie.

Volgens de buurtbewoners wilde Lucassen niet dat mensen in zijn straat hun honden uitlieten en er hun auto parkeerden. Een woordvoerder van de politie wilde woensdag niet zeggen of Lucassen in verband met de incidenten ooit is aangehouden.

Kopstoot

Lucassen, die nu in Zandvoort woont, zit sinds half juni in de Tweede Kamer. Daarvoor was hij docent digitale muziekproductie en onderofficier bij de landmacht. Lucassen houdt zich in de Kamer bezig met Antilliaanse zaken, defensie en het woonbeleid.

Lucassen is niet het eerste PVV-Kamerlid dat in opspraak is geraakt. Zijn fractiegenoot Marcial Hernandez wordt ervan verdacht eerder dit jaar een kopstoot te hebben uitgedeeld aan een man in Den Haag.

Hero Brinkman

Het Kamerlid ontkent dat. Justitie heeft nog geen uitsluitsel gegeven in deze zaak.

PVV-Kamerlid Hero Brinkman kreeg vorig jaar in de bar van perscentrum Nieuwspoort ruzie met de barman.

Die beschuldigde hem ervan hem te hebben geslagen. Brinkman sprak dat tegen, maar hij gaf toe dat hij een drankprobleem had.

Mishandeling

Kamerlid Dion Graus werd eerder beschuldigd van mishandeling van zijn zwangere vrouw. Het Openbaar Ministerie zag echter geen aanleiding hem te vervolgen.

PVV-leider Geert Wilders zelf staat terecht voor onder meer het beledigen en discrimineren van moslims.

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni was er ook gedoe met de kandidatenlijst van de PVV. Drie kandidaten trokken zich om uiteenlopende redenen terug, na publiciteit over hun verleden.