AMSTERDAM - Tweede Kamerlid Eric Lucassen (PVV) heeft zijn buurtgenoten in een wijk in Haarlem drie jaar lang bedreigd en geïntimideerd. Hij zou daarom meermalen door de politie zijn afgevoerd, meldt website Crimesite.nl. Lucassen ontkent.

De site en het tv-programma Uitgesproken WNL zeggen in bezit te zijn van verschillende aangiftes die tegen Lucassen zijn gedaan. Het tegenwoordige Kamerlid zou vrouwen hebben uitgescholden voor 'dikke zeug' en 'kankerhoer', hebben gedreigd een echtpaar te overgieten met zoutzuur, en een buurtbewoner hebben gezegd in diens brievenbus te zullen pissen.

Een 72-jarige man heeft volgens de site vier maal aangifte gedaan, nadat Lucassen hem had overgoten met emmers water en zijn gehoorapparaat had vernield. Lucassen zou verschillende malen geboeid door de politie zijn afgevoerd.

Het tegenwoordige Kamerlid zou zich onder meer hebben opgewonden over buurtbewoners die honden uitlieten, kinderen die op straat speelden en mensen die hun auto parkeerden. De problemen duurden van 2006 tot 2009, toen Lucassen verhuisde.

Hondenpoep

Tegenover Crimesite - waarvan de homepage woensdagmiddag moeilijk bereikbaar was - laat Lucassen weten zich niet in de beschuldigingen te herkennen. Hij zegt overlast te hebben ondervonden van hondenpoep, maar ontkent dat sprake is geweest van intimidatie of bedreiging.

Brinkman en Hernandez

Lucassen, die zich als Kamerlid onder meer bezighoudt met leefbaarheid in de wijken, is het derde PVV-Kamerlid dat in verband wordt gebracht met gewelddadigheden. Eerder kwam Hero Brinkman in opspraak nadat hij een barman van sociëteit Nieuwspoort had geslagen, en werd zijn partijgenoot Marcial Hernandez aangehouden omdat hij een kopstoot zou hebben uitgedeeld in een café in Den Haag.

Een woordvoerster van de PVV kon tegenover NU.nl nog niet op de beschuldigingen reageren.