AMSTERDAM - CDA'ers zijn Kamerlid Kathleen Ferrier spuugzat. De CDA-dwarsligger wordt door anonieme partijgenoten in De Telegraaf omschreven als 'narcistisch' en een ongeleid projectiel.

Ferrier is een van de twee openlijk kritische Kamerleden over samenwerking met de PVV en uitte kritiek op fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma.

Ze zei dinsdag over haar nieuwe fractieleider na zijn bijdrage in het debat over de regeringsverklaring, dat hij nog moest wennen aan zijn nieuwe rol. Ze vond dat hij meer stelling had moeten nemen tegen Geert Wilders.

Ferrier zou ook ergernis hebben gewekt door tijdens de formatie veel aandacht op te eisen. Haar mede-dissident Ad Koppejan zag zich in gesprekken met de pers vaak overvleugeld door Ferrier. Hij kwam soms amper aan het woord.

Houding

Een deel van de fractie zou genoeg hebben van de tegendraadse houding van Ferrier. "Ze is narcistisch. Ze was extra vroeg in de Kamer in een poging om recht achter Van Haersma Buma te kunnen zitten. Voor de aandacht", zegt een Kamerlid in de krant. Bij debatten in de Kamer komen alleen de Kamerleden op de eerste rijen op televisie vaak in beeld.

Een andere 'vooraanstaande CDA'er' vindt het ongepast dat ze dergelijke kritiek uit. "Zo'n kritiek hebben, terwijl mevrouw zelf nog niet eens een debat kan voeren."

Een ander Kamerlid heeft er ook genoeg van. "Zet er nou een streep onder." In kabinetskringen noemt iemand haar een 'ongeleid projectiel'.