Agnes Kant naar bijwerkingencentrum Lareb

RIJSWIJK - Agnes Kant, tot dit voorjaar fractievoorzitter van de SP, treedt per 1 januari fulltime in dienst bij het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb. Kant gaat deel uitmaken van de staf en zal leiding gaan geven aan twee nieuwe activiteiten bij Lareb.

Dat heeft het centrum dinsdag bekendgemaakt. Zowel Lareb als Kant is enthousiast.

Dr. Agnes Kant studeerde gezondheidswetenschappen en promoveerde op een onderzoek naar baarmoederhalskanker. Van 1998 tot 2010 was ze lid van de Tweede Kamer voor de SP, de laatste twee jaar als fractievoorzitter. Ze was jarenlang lid van de Commissie Volksgezondheid van de Tweede Kamer.

'Oude interesses'

Kant heeft zin in haar nieuwe baan. ''Het is terug naar oude interesses'', aldus de epidemioloog in een reactie op haar benoeming. ''Lareb is een onafhankelijk instituut, een kenniscentrum op het gebied van bijwerking van geneesmiddelen. Dus maatschappelijk zeer relevant.''

Ze gaat zich bezighouden met de veiligheid van vaccins en met de Teratologie Informatie Service. Dit informatiecentrum verzamelt en analyseert schadelijke effecten van medicijngebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Wetenschapper

In het bestuur van Lareb zitten artsen, apothekers en vertegenwoordigers van de grote patiëntenorganisaties. Professionals en patiënten kunnen bijwerkingen bij Lareb melden.

Directeur prof.dr. A.C. van Grootheest is erg blij met de komst van de nieuwe collega. ''Agnes is een echte wetenschapper. Zij en Lareb passen heel goed bij elkaar.''

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie