DEN HAAG - Demissionair CDA-minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat) is tevreden met het regeerakkoord.

Hij zegt dat in een paginagroot interview in De Telegraaf, zaterdag. ''Ik heb het regeerakkoord een paar keer van A tot Z gelezen, en dit is een prima, prima programma."

''Dit is een pakket wat Nederland sterker maakt, de economie oppept en een mep uit de bureaucratie slaat. Het straalt energie uit." Eurlings trekt zich weinig aan van de kritische geluiden van partijgenoten over het gedogen door de PVV van Geert Wilders.

''Wij hebben voor de verkiezingen gezegd dat we geen partij uitsluiten. Anders dan bijvoorbeeld de PvdA. Dat moet je dan waarmaken.''

Eigen portefeuille

De passages over zijn eigen portefeuille in het akkoord stemmen hem tevreden.

''Het kabinet wil door op dezelfde weg. Sneller beslissen, deadlines halen, er achteraan jagen, en zorgen dat je projecten op tijd af zijn. Daar ben ik heel blij mee. En jaarlijks 500 miljoen extra voor wegen. Dat is van belang. Want ik heb heel veel kunnen investeren, maar dat kwam ook door het stuwmeer aan wachtende projecten. Vertraging was gewoonte geworden. Wij hebben juist versneld!''

Kroonprins

Camiel Eurlings gold als kroonprins binnen het CDA, maar kondigde in maart aan uit de politiek te stappen om een gezin stichten.