HILVERSUM - De meeste CDA-leden (73 procent) vinden deelname van hun partij aan een kabinet met de VVD, gedoogd door de PVV, een goed plan.

Dat blijkt vrijdag uit een peiling van het tv-programma EénVandaag onder zeshonderd CDA-leden. Het onderzoek werd uitgevoerd op donderdag en vrijdag.

De ondervraagden maken deel uit van het zogenoemde opiniepanel van de tv-rubriek. De meeste respondenten zijn voorstander omdat zij vinden dat er voldoende CDA-punten zijn binnengehaald en omdat het onverantwoord zou zijn om nog langer te wachten met een nieuwe regering. In hun ogen zijn er goede afspraken gemaakt over de rol van de PVV.

Een kwart (24 procent) van de deelnemende CDA-leden is tegen. Hun voornaamste bezwaren hebben te maken met de gedoogsteun van de PVV.

Ruim 250 ondervraagden hebben plannen om zaterdag naar het CDA-congres te gaan. De meeste congresgangers (79 procent) weten al wat ze gaan stemmen. Maar één op de vijf wil pas zaterdag, nadat alle sprekers zijn gehoord, zijn definitieve mening bepalen.

Uit het onderzoek blijkt dat de animo onder tegenstemmers om naar het congres in Arnhem te gaan groter is dan bij de voorstemmers.

EénVandaag besteedt vrijdagavond aandacht aan de resultaten van het onderzoek.