ARNHEM - De gemeente Arnhem heeft zes vergunningen afgegeven voor protestacties zaterdag tegen het regeerakkoord. De Arnhemse politie is attent op de demonstraties.

In de Rijnhal in Arnhem heeft zaterdag het CDA-congres plaats waar de leden stemmen over het formatieresultaat van de partij met VVD en PVV.

De groep Verontrusteburgers2010 deelt toverballen uit om het CDA te bewegen niet van kleur te verschieten. Een andere groep zal een 'spirituele aubade' brengen aan het adres van CDA-fractielid Kathleen Ferrier, die zich eerder uitsprak tegen samenwerking met de PVV.

Een studentenafvaardiging protesteert onder de naam Comité SOS tegen de onderwijsplannen in het regeerakkoord. De drie andere protestaanvragen zijn afkomstig van particulieren, aldus de gemeente Arnhem.

Het personeel van de Rijnhal in Arnhem is vrijdag druk met de voorbereidingen. Op het parkeerterrein worden twee grote tenten neergezet en ook moeten duizenden broodjes worden gesmeerd. ''Een mooie klus voor ons'', zegt een woordvoerder van de evenementenhal.

De verwachting is dat meer dan vierduizend CDA-leden komen opdraven voor het congres. In de Rijnhal passen maximaal 4500 belangstellenden.

Daarom wordt uit voorzorg op het parkeerterrein een tent gebouwd waar het congres eveneens kan worden gevolgd. Ook bij de ingang van de hal verrijst een tent.